Ezek voltak a Szol24 legolvasottabb cikkei 2023 harmadik negyedévében

Megosztás

Borzalmas jászberényi tragédia, a működésképtelen MÁV, útszakaszok fizetőssé tétele, hatalmas lebukás Szolnokon: ezeket a cikkeket olvasták a legtöbben a Szol24-en 2023 harmadik negyedévében!

Gyász: megtalálták az eltűnt 23 éves, jászberényi férfi holttestét – A keresés eredményre vezetett szeptember végén, Péter holttestét a fővárosban találták meg, az egy hete eltűnt 23 éves jászberényi fiatal a Dunából került elő. Borzalmas tragédia a családnak.

A szerdai sem a MÁV napja volt a szolnoki vasútvonalakon – Szeptemberben is zajlott az élet a MÁV-nál: már szinte az ingerküszöbünket sem üti meg, de már kora reggeltől indultak a bajok, folytatódik az elmúlt hetekben már megszokott (de ettől még elfogadhatatlan) produkció az állami vállalat szolgáltatását tekintve. A MÁV-ra ne alapozzunk, ha pontosan oda akarunk érni valahova – írtuk.

Újabb lufi pukkadt ki, több útszakasz fizetőssé válik, köztük az M4-es és M44-es eddig ingyenes része – Az augusztus végi átadáskor a kormánypárti képviselők sűrűn hangoztatták az ingyenes szakaszok meglétét. Nem sokáig tartott, a Fidesz-kormány minél hamarabb átírná az útdíjak szabályait, több másik mellett ezen a szakaszon is fizetni kellene, ahol eddig nem. Évente 150 milliárdot akar ezzel beszedni a kormány.

Újabb lebukás – Nem egyedülálló a szolnoki hálapénzes orvos esete – Hatalmas változást jelentett az egészségügyben két évvel ezelőtt a törvénymódosítás, miszerint hálapénzt adni, elfogadni és kérni is egyformán bűncselekmény, azaz szigorúan tilos. Vannak azonban orvosok, akiknek egy bankjegyekkel teli boríték hatására szelektív lesz a memóriájuk: most Szabolcsban kaptak el egy főorvost és asszisztensét, de Szolnok megyei érintettséghez sem kell sokat kutakodni, fél évvel ezelőtt a Hetényi kórházból vittek el egy osztályvezető főorvost.

(A borítókép illusztráció)

Kapcsolódó cikkek